lauantai 24. tammikuuta 2015

Mantelikeksit

Emmää kestä: tätä juttua suunnittelin jo aamusta asti, kun oli selvää, että Kertun yksillä päikkäreillä mennään -projekti kesti vain kaksi päivää, ja tiesin pääseväni rauhassa koneelle vasta näihin aikoihin - ja sitten luen Asikaisen tuoreimman, ja sekin on ruokapostaus! Luulin olevani ihan yksilöllisellä reitillä. väärin luulin.

Mut hei. Nää on hyviä. Se resepti, jota käytin pohjana, löytyy Maku.fi-sivustolta, mutta sekin on tietysti vain muunnelma mammojen yltympäriinsä Välimeren rannoilla leivoskelemista mantelipikkuleivistä.

Minä tein seuraavasti. Otin ainekset:

50g margariinia
500g mantelijauhoa (n. 10dl)
0,5tl leivinjauhetta
3dl sokeria
4 keltuaista
1 kokonainen muna
1 sitruunaesanssiputkilo saksalaisen ruokaketjun monimakupakkauksesta (ohjeen mukaan 0,5-1 putkilo / 500g jauhoa)
1dl tomusokeria

1) Pehmitin margariinipaketin lopun mikrossa isossa kulhossa. 2) Sekoitin kaikki loputkin ainekset yhteen haarukalla.

3) Paperoin kaksi uunipeltiä valmiiksi. 4) Laitoin uunin lämpiämään 160 asteeseen. 5) Kaadoin desin tomusokeria kippoon. 6) Otin kämmeneen kerrallaan kolmisen senttiä halkaisijaltaan olevan nokareen ja puristelin sen palloksi, asetin pellille ja painoin peukalolla ihan vähän littanaksi. 7) Kuuntelin päässäni soivaa The Rolling Stonesin Under My Thumbia. 8) Pyöräytyin kunkin palleron tomusokerikulhossa. 9) Toistin saman vielä 36 kertaa, ja totesin sitten, että vähän pienempiä olisivat ehkä voineet olla kuitenkin - edellisellä kerralla tein yhteensä 50 pikkupalleroa.
Eivät leviä paistuessaan!
10) Paistoin kumpaakin pellillistä parikymmentä minuuttia.


11) Mutustelin jäähtyneen keksin kahvin kanssa. Muillekin maistui.

Follow my blog with Bloglovin

3 kommenttia:

  1. Kas vaan, Temosen Olgalla oli samat mielessä, mutta kovat piipussa: http://www.kotivinkki.fi/blogit/olgan-kotona/pakkomiellekeksit# Nämäkin on ihania!

    VastaaPoista
  2. Minkähän verran tuo 500 g mantelijauhoa mahtaa olla deseissä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaahas, itsekin aina harmittelen, jos ei desejä ole laitettu resepteihin, ja sitten jätän ne itse pois... Nyt on ollut vanha keittiövaaka ahkerammassa käytössä! Ettei menisi ihan arvailuksi, niin ruoka.fi-sivuston (http://ruoka.fi/leivonta/reseptien-mitat-ja-muunnokset) mukaan 500g mantelijauhoa on 10dl. Eli iso pussi pitää joka tapauksessa ostaa!

      Kivaa leivontaa!

      Poista