maanantai 15. joulukuuta 2014

Remppahommia: joulukuun palaveri

Jeejeejee, palaveroitiin suunnittelijan kanssa tänään, ja vaikka vieläkään ei mitään konkreettista ole käsissä, niin fokus on taas kohdallaan!
Tämä on yläkerta. Mustat tuherrukset on olemassaolevia asioita, siniset selvyyden vuoksi ikkunat, ja punaiset suunnitelman asteella. Ulkomitat pyörii suunnilleen 7,5m x 8m tietämissä.

Nykyisellään yläkertaan siis menee rappuset keittiöstä. Ylätasanteelta on ovi yhteen makuuhuoneeseen, jonka ikkunat on kadulle päin, ja jonka läpi on kulku toiseen makuuhuoneeseen, joka on entinen porrashuone, ja jonka ikkuna on talon päädyssä. Ylätasanteen toinen ovi johtaa kylmälle vintille. Muuri on siinä keskellä, ja ekassa makkarissa on uuni. Siis kakluuni.

Tarkoitus on pitää yläkerta yksityisalueena, eli lähinnä nukkumapaikkana, vaikka jotain leikkitilaakin sinne täytynee sallia. Kaksi olemassaolevaa makuuhuonetta jaetaan kolmen lapsen kesken mahdollisimman fiksusti niin, että vähemmän paikalla olevan sisaruksen reviiri säilyy silloinkin, kun henkilö itse ei ole paikalla. Nykyinen kylmä vintti muunnetaan - tadaa! - loft-henkiseksi avoimeksi tilaksi (täysin linjassa vuoden 1925 porilaisarkkitehtuurin kanssa), johon rajataan aikuisten alue jollakin kevyellä ratkaisulla, ja sijoitetaan vaatesäilytys, edelleen irtokalusteilla. Mahdollisesti se täydennetään takahuonemaisella ehostusalueella, sillä talossa kuitenkin on neljä naista, eikä peiliä, meikkejä ja hiusmuotoiluvehkeitä kannata sulkea oven, saati lukittavan sellaisen, taakse. Tästä emme käsittääkseni kuitenkaan ole puolisoni kanssa vielä keskustelleet, joten vahvoja argumentteja ratkaisun puolesta otetaan varmuuden vuoksi vastaan!

Yhdet seinät ja yksi lukollinen ovi pystytetään pikkuisen vessan ympärille. Samalla, kun lattiaa muutenkin puhkotaan putkitöiden yhteydessä, haluan mukaan ujutettavaksi pyykkikuilun, jotta en joudu keräilemään tai siirtelemään sanan voimalla likaisia vaatekappaleita pitkin taloa, vaan voin olettaa niiden löytävän tiensä painovoiman avulla suoraan pesukoneen viereen.

Lisäksi rakennetaan vielä toisen makuuhuoneen katon päälle parvi, jossa on sekä säilytys- että yöpymistilaa. Olen kuullut huhua, että sinne pitäisi sijoittaa joku näyttö, jolta voisi katsoa leffoja ja sarjoja ja pelejä. Jotenkin kuvittelen, että tästä kolosesta käydään vielä taisteluja.

Follow my blog with Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti