maanantai 17. marraskuuta 2014

Taaperolounas: kinkkua & kuskusia

En pysty taivuttelemaan itseäni valmistamaan ruokaa kattilat ja pannut kolisten vain itseäni ja yksivuotiasta varten. Se ei ole ekologista eikä mielekästä. Sen sijaan jo muinaisesta vuodesta 2009 olen kehitellyt yksinkertaisuudessaan nerokkaita taapero- ja lastenlounaita, joita voi valmistaa annoksittain hyvin pienellä vaivalla. Tässä esimerkki tältä päivältä.

Kinkkua & kuskusia

0,5dl kuskussuurimoita
0,5dl kiehuvaa vettä
1rkl kinkkusilppua
1rkl tomaattisilppua
1tl rukolaa eli sinappikaalia
0,5tl pestoa

1) Paina vedenkeitin päälle. 2) Kaada suurimot lautaselle ja peitä ne samalla määrällä kiehuvaa vettä. Peitä lautanen melko tiiviillä kannella. 3) Silppua kinkku ja tomaatti ja heitä ne kannen alle lämpiämään. 4) Poista kansi noin parin minuutin kuluttua, kun suurimot ovat pehmenneet. 5) Sekoita vielä joukkoon rukola ja pesto, tai mitä ikinä nyt kaapista sattuu kätevästi mukaan sopimaan. 6) Anna jäähtyä hetki.

Jaan kanssanne huomioni, että rukolan suomenkielinen nimi ei ole tuulesta temmattu. Lapsi onnistui tekemään sinappikaalin ja muiden ainesten suhteen sen saman kielierottelutempun, jota koirat harrastavat erotellessaan maksamakkaran ja siihen piilotetun lääkkeen.

Tiskiä kertyi lautasen ja lusikan verran. Lisäksi kuskus on sen verran tahmaista, että lusikointiharjoituksetkin onnistuvat sen kanssa jotenkin. Toisaalta ruokailun jälkeen, kun malttaa antaa ympäristön hiukan kuivahtaa, suurimot saa ravisteltua irti vaatteista ja syöttötuolista muutamalla kevyellä kädenliikkeellä, minkä jälkeen pikku imurointisessio hävittää kaikki todisteet lounasruokailusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti